Lengvai paruošiami cukinijos ir sūrio blynai
- Cukinijos apie 600-700 g,
- MK Gold duonos mišinys 25g,
- Kiaušinis 2 vnt.
- Sūris 150 g,
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 2-3 skiltelės,
- Druskos ir pipirų
Blynelių paruošimas:
Cukiniją su odele sutarkuokite stambia tarka, lengvai pasūdykite ir atidėkite kelioms minutėms, tada gerai nuspauskite.
Sutarkuokite sūrį .
Svogūną supjaustykite kubeliais, pakepinkite svieste arba alyvuogių aliejuje, (jei kam patinka su mėsos versija, taip galite pakepinti šoninę),
Į dubenį suberkite nusausintas cukinijas, sūrį, kiaušinį, keptą svogūną, česnaką išspaustą arba supjaustytą kubeliais, pabaigoje įpilkite MK mišinio, pagardinkite druska ir pipirais, gerai išmaišykite. Jei masė per skysta, įpilkite šiek tiek (1 mažą šaukštelį) maltų gysločių luobelių.
Kepkite blynus skaidriame svieste arba alyvuogių aliejuje, su mėsos versiją galima kepti ant taukų.