Spurgytės

Mums reikės:

125 g MK Gold mišinio
200 g pusiau riebios varškės
100 g malto eritritolio
2 kiaušiniai
100 g vandens
10 g sausų mielių
5 g cukraus / medaus / inulino
kelis lašus vanilės aromato
600 g taukų (kepimui)
pasirinktinai uogienė, karamelė, ar šokoladinio kremo (įdarui)

Spurgų ruošimas:

Raugą paruoškite iš vandens (maks. 40⁰C), cukraus / medaus / inulino ir mielių. Raugas paruoštas, kai matosi oro burbuliukai, putos.
Į dubenį supilkite 125g mišinio, 200g varškės, 100g malto eritrito, 2 kiaušinius ir vanilės aliejų, taip pat įdėkite mielių raugo. Viską gerai išmaišyti mikseriu (gali likti nedideli varškės gabalėliai)

Taip paruoštą tešlą uždenkite medvilniniu skudurėliu ir padėkite į šiltą vietą 30-45 min.
Ištirpinkite taukus nedideliame puode. PASTABA !!! taukų temperatūra turi būti 160-170'C ribose

Drėgnomis rankomis formuokite nedideles spurgas (kad tešla neliptų prie rankų), meskite tiesiai ant karštų taukų, kepkite apie 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.

Atvėsusias spurgas įdarykite įdaru. Galite spurgas aplieti cukraus, ar šokoladinių glaistu.

Sekmadienis Pirmadienis Antradienis Trečiadienis Ketvirtadienis Penktadienis Šeštadienis January February March April May June July August September October November December