Spurgytės
Mums reikės:
125 g MK Gold mišinio
200 g pusiau riebios varškės
100 g malto eritritolio
2 kiaušiniai
100 g vandens
10 g sausų mielių
5 g cukraus / medaus / inulino
kelis lašus vanilės aromato
600 g taukų (kepimui)
pasirinktinai uogienė, karamelė, ar šokoladinio kremo (įdarui)
Spurgų ruošimas:
Raugą paruoškite iš vandens (maks. 40⁰C), cukraus / medaus / inulino ir mielių. Raugas paruoštas, kai matosi oro burbuliukai, putos.
Į dubenį supilkite 125g mišinio, 200g varškės, 100g malto eritrito, 2 kiaušinius ir vanilės aliejų, taip pat įdėkite mielių raugo. Viską gerai išmaišyti mikseriu (gali likti nedideli varškės gabalėliai)
Taip paruoštą tešlą uždenkite medvilniniu skudurėliu ir padėkite į šiltą vietą 30-45 min.
Ištirpinkite taukus nedideliame puode. PASTABA !!! taukų temperatūra turi būti 160-170'C ribose
Drėgnomis rankomis formuokite nedideles spurgas (kad tešla neliptų prie rankų), meskite tiesiai ant karštų taukų, kepkite apie 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.
Atvėsusias spurgas įdarykite įdaru. Galite spurgas aplieti cukraus, ar šokoladinių glaistu.