Mielinės bandelės lengvai saldžios su mėlinėmis, trupiniais ir glaistu
- MK Gold duonos mišinys 200g
- 1 kiaušinis
- 40 g sviesto
- 50 g eritritolio
- 1 plokščias šaukštelis medaus / cukraus / inulino - 5 g (jie bus mielių maistinė terpė)
- 1 plokščias šaukštelis sausų / greitai paruošiamų mielių - 5 g (pasirinktinai galite naudoti šviežias mieles 15-20 g)
- vanduo 200 g
- mėlynės 150 g (daugiau ar mažiau, priklausomai nuo jūsų pageidavimų)
- trupinys (35 g MK Gold duonos mišinio, 50 g eritritolio, 50 g šalto sviesto)
Bandelių paruošimas:
Paruoškite raugą iš vandens (max 40 ° C), cukraus / medaus / inulino ir mielių. Raugas yra paruoštas, kai pamatysite oro burbuliukus, putas.
Į dubenį supilkite svertą 200 g mišinio, įpilkite sviesto, kiaušinio, eritritolio ir galiausiai mielių raugo.
Viską kruopščiai sumaišome rankomis, naudodami maišytuvą su kablio antgaliu arba rankinį maišytuvą su spiraliniais antgaliais, kol tešla nelips prie rankų. Po minkymo tešlą palikite maždaug 5 minutes, kad būtų elastingesnė.
Tešlą padalinkite į 4 dalis, švelniai susukite į apskritimo formą, uogas išdėliokite viduryje (1 cm nuo krašto).
Paruoškite trupinius: sumaišykite visus ingredientus, suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą.
Suformuotas bandeles dėkite ant kepimo popieriaus bent 2-3 cm tarpais ir palikite po audiniu šiltoje vietoje, kad pakiltų apie 1,5-2 valandas. Praėjus šiam laikui, trynį ištepkite ant bandelių šonų ir į centrą įpilkite trupinių.
Kepkite apie 30-30 minučių 180 ° C temperatūroje, karštame ore.
Ant iškeptų bandelių užpilkite malto eritritolio ir citrinos sulčių glajų.