Sviestinis kruasanas - MK Gold Bread Mix

Mums reikės:
MK Gold duonos mišinio 200g
5 g cukraus / medaus / inulino,
5 g sausų mielių
200 g šilto vandens
200 g sviesto (šalto)
1 arbatinis šaukštelis guar gumos / ksantano gumos
2 kupinų šaukštų kokosų miltų
50 g migdolų miltų
100 g pieno
3 šaukštai eritritolio (arba pagal pageidavimą saldiklio)


Kruasanų ruošimas:
Raugą paruoškite iš vandens (maks. 40⁰C), cukraus / medaus / inulino ir mielių. Raugas paruošass, kai matosi oro burbuliukai, putos.
Į dubenį supilkite pasvertus sausus ingredientus, ty MK Gold mišinį, saldiklį ir guaro / ksantano gumą.
Susmulkintą sviestą sudėkite į sausus ingredientus ir sutrinkite iki vientisos masės.
Į gautą masę supilti pieną, išmaišyti ir supilti raugą.
Išminkykite tešlą, tada suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą apie 30 minučių
Išimkite atvėsusią tešlą iš šaldytuvo, iškočiokite ant stalviršio, pabarstyto MK Gold mišiniu, geriausia per pergamentą. Du kartus perlenkite tešlą per pusę ir vėl iškočiokite 4-5 kartus. Vėl darome rutuliuką ir dedame į šaldytuvą 30 min. Šį žaidimą kartojame dar du kartus.
Pakartoję aukščiau nurodytus veiksmus, tešlą iškočiokite į stačiakampį, kuo plonesnį. Nelygias puses nupjaukite. Tešlą padaliname į trikampius ir suvyniojame į kruasano formą (nuo trikampio pagrindo link viršaus).
Paruoštus kruasanus dėkite ant kepimo skardos, ant viršaus patepkite grietinėle arba plaktu kiaušiniu.
Kepame 18-20 minučių 180 laipsnių C karštu oru iki auksinės rudos spalvos.
Iš aukščiau nurodyto ingredientų skaičiaus išeina apie 20 kruasanų
1 vnt sviestinio kruasano yra 137 kcal, 11,2 g riebalų, 6,3 g baltymų, 1,4 g angliavandenių
Sekmadienis Pirmadienis Antradienis Trečiadienis Ketvirtadienis Penktadienis Šeštadienis January February March April May June July August September October November December