Bandelės iš MK GOLD Duonos kepimo mišinio

Mums reikės:
MK auksinės duonos mišinys 200g
1 kiaušinis
20 g sviesto
1 plokščias šaukštelis medaus / cukraus / - inulino - 5 g (mielių maistinė terpė)
1 plokščias šaukštelis sausų / greitai paruošiamų mielių - 5 g (pasirinktinai galite naudoti šviežias mieles 15-20 g)
200 g vandens

Paruošimas:
Paruoškite raugą iš vandens (ne daugiau kaip 40 ° C), cukraus / medaus / inulino ir mielių. Raugas yra paruoštas, kai pamatysite oro burbuliukus arba putas.
Į dubenį supilkite 200 g mišinio, įpilkite sviesto, kiaušinio ir galiausiai mielių raugo.
Viską kruopščiai sumaišome, galima rankomis, naudodami maišytuvą su kablio antgaliu arba rankinį maišytuvą su spiraliniais antgaliais, kol tešla nelips prie rankų. Po minkymo tešlą palikite maždaug 5 minutes, tam kad taptu elastingesnė.
Suformuokite tešlą rutulio formos (nespauskite jos). Dydis priklauso nuo to, kam juos naudosite. Prieš kepant rekomenduojame pasverti, standartinė bandelė sveria apie 60–70 g, o bandelės mėsainiams apie 80–90 g.
Suformuotas bandeles padėkite ant kepimo popieriaus bent 5-10 cm tarpais ir palikite po audiniu šiltoje vietoje, kad pakiltų apie 1,5-2 valandas. Praėjus šiam laikui, galite paviršių prapjauti aštriu peiliu (svarbu jų nespausti), kad gautumėte patrauklesnę išvaizdą.
Kepkite 170–180 ° C temperatūroje karštu oru arba kaitinkite viršuje ir apačioje apie 30 minučių. Abi programos be papildomų šildytuvų.
Vienoje 200 g mišinio porcijoje susidaro apie 6–10 bandelių, priklausomai nuo jų masės.
Atvėsus, paruošti laikomi šaldytuve, suvynioti į foliją arba sudėti į plastikinį indą, tam kad, ilgiau išliktu švieži ir, svarbiausia, nepraras savo skonio ir konsistencijos. Rekomenduojame laikyti šaldytuve iki savaitės. Taip pat galite juos užšaldyti, nesijaudindami kad praras skonį ar tekstūrą! 
Sekmadienis Pirmadienis Antradienis Trečiadienis Ketvirtadienis Penktadienis Šeštadienis January February March April May June July August September October November December