Bandelės kebabams
Norėdami paruošti 4 vnt., mums reikia:
200g MK aukso duonos mišinys
1 kiaušinis
20g sviesto
1 plokščias šaukštelis medaus / cukraus / inulino - 5 g (tai bus mielių maistinė terpė)
1 plokščias šaukštelis sausų mielių - 5 g (pasirinktinai galite naudoti šviežias mieles 15-20 g)
200g vandens
Paruošimo būdas:
Paruoškite raugą iš vandens (max 40⁰C), cukraus / medaus / inulino ir mielių. Raugas yra paruoštas, kai matosi oro burbuliukai, putos.
Į dubenį supilkite pasvertą 200 g mišinio, įpilkite sviesto, kiaušinio ir galiausiai mielių raugo.
Viską kruopščiai sumaišome rankomis, naudodami maišytuvą naudokite su kablio galiuku arba rankinį maišytuvą su spiraliniais antgaliais, kol tešla nelimpa prie rankų. Užminkius palikite tešlą maždaug 5 minutėms, kad taptu elastingesnė.
Tešlą susukite į maždaug 0,8–1 cm aukščio apskritimą.
Iškočiotą tešlą dedame ant kepimo popieriaus ir paliekame po audiniu šiltoje vietoje, kad pakiltų apie 1,5–2 valandas. Praėjus šiam laikui, galite ant tešlos viršų patepti tryniu ir pabarstyti pavyzdžiui, sezamo sėklomis.
Kepimas 170-180⁰C temperatūroje su karštu oru arba viršus - apačia kaitinant apie 30 minučių. Abi programos be papildomų šildytuvų.
Atvėstas bandeles supjaustome į 4 trikampius.
Prieš ruošiant kebabą, bandelę reikia supjaustyti ir pakepti grilyje.