Bandelės su sūrio ir pievagrybių įdaru
MK Gold duonos mišinys 200g
1 kiaušinis
20g sviesto
1 plokščias šaukštelis medaus / cukraus / inulino - 5 g (tai bus mielių maistinė terpė)
1 plokščias šaukštelis sausų / greitųjų mielių - 5 g (pasirinktinai galite naudoti šviežias mieles 15-20 g)
Vanduo 200g
Pievagrybių 500g
Svogūnas 100g
Sūris 200g
Lydytas sviestas
1 trynys
sezamo
Įdaro paruošimas:
Grybus stambiai sutarkuokite ant tarkos
Supjaustykite svogūną mažais kubeliais
Kepkite svogūną ant lydyto sviesto, suberkite grybus ir kepkite, kol visas vanduo išgaruos, pagardinkite druska ir pipirais.
Kai įdaras atvės, įdėkite sutarkuotą sūrį.
Bandelių paruošimas:
Paruoškite raugą iš vandens (max 40⁰C ), cukraus / medaus / inulino ir mielių. Raugas yra paruoštas, kai matosi oro burbuliukai, putos.
Į dubenį supilkite pasvertą 200 g mišinio, įpilkite sviesto, kiaušinio ir galiausiai mielių raugo.
Viską kruopščiai sumaišome rankomis, galima naudoti maišytuvą su kablio galiuku arba rankinį maišytuvą su spiraliniais antgaliais, kol tešla nelimpa prie rankų. Užminkius palikite tešlą maždaug 5 minutėms, kad taptu elastingesnė.
Padalinkite tešlą į maždaug 8–10 dalių, švelniai iškočiokite tešlos gabalėlius, įdėkite įdaro ir lengvai sulipkite formuodami rankose, suktinukus padėkite suklijuota vieta žemyn.
Suformuotus suktinukus dėkite ant kepimo popieriaus bent 2–3 cm tarpais ir palikite po audiniu šiltoje vietoje, kad pakiltų apie 1,5–2 valandas. Po šio laiko užtepkite kiaušinio trynį ir pabarstykite sezamo sėklomis.
Kepkite apie 30-35 minutes 180'C temperatūroje, karštame ore.