Plėšoma žolelių-česnakinė duona iš MK GOLD Duonos kepimo mišinio
MK auksinės duonos mišinys 200g
Sviestas 82% riebalų, 140 g (20 g tešlai, 120 g žolelių ir česnako sviestui)
Kiaušinis 1 vnt.
Vanduo 200 g
Sausos mielės 10 g
Medus/cukrus/inulinas 5 g
Žolelės mėgstamu- pvz. Provanso
Česnakai 2-3 skiltelės
Paruošimas:
1. Pirmasis žingsnis yra paruošti raugą iš vandens (ne daugiau kaip 40 ° C), cukraus / medaus / inulino ir mielių. Raugas yra paruoštas, kai pamatysite oro burbuliukus ar putas.
2. Į dubenį supilkite 200 g mišinio, įpilkite 20g sviesto, kiaušinio ir galiausiai mielių raugo. Viską kruopščiai sumaišome rankomis, naudodami maišytuvą su kablio antgaliu arba rankinį maišytuvą su spiraliniais antgaliais, kol tešla nelimpa prie rankų. Po minkymo tešlą palikite maždaug 5 minutes, tam kad taptu elastingesnė.
3. 120 g minkšto sviesto sumaišykite su mėgstamomis žolelėmis ir išspauskite česnako skilteles.
4. Tešlą iškočiokite ir suformuokite stačiakampę formą, tešlą ištepkite paruoštu česnako-žolelių sviestu.
5. Supjaustykite maždaug 4 cm pločio juostelėmis, susukite kiekviena juostelė ir padėkite viena šalia kitos, pavyzdžiui, į kepimo formą arba ant kepimo skardos (išklotos kepimo popieriumi).
6. Tešla kambario temperatūroje po dangčiu turėtų kilti apie 1,5-2 valandas (šį procesą galite paspartinti įdėję tešlą į orkaitę 40 minučių 45-50⁰C temperatūroje), tada įkaitinkite orkaitę iki 180⁰C ir kepkite karštu oru 30–35 minutes, skaičiuokite laiką nuo to momento, kai orkaitė pasiekia 180 ° C temperatūrą.